Witam,
Kupiliśmy z mężem dom z lat 80tych tzw. KOSTKĘ POLSKĄ, chcieliśmy przełożyć parkiet dębowy ułożony w jodełkę, z dość drobnej klepki, standardowo ułożone na lepiku, uparłam się by ściągnąć to jednak nie mamy pojęcia od czego zacząć i w jaki sposób Go zrywać by nie uszkodzić klepek? Czym Go zrywać? Czy istnieje jakiś środek który można by było wpuścić pod klepki by umożliwić odklejenie klepek od lepiku? Jesteśmy raczkujacy w tym temacie dlatego bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi, z góry dziękuję
Jak ściągnąć parkiet
Regulamin forum
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
Re: Jak ściągnąć parkiet
Szczerze to nie wiem.
Swego czasu czytałem pewien artykuł na portalu ladnydom_pl o układaniu paneli na starej podłodze. Było tam podanych sporo różnych wskazówek nt. "ściągania parkietu".
Moim zdaniem przy ściąganiu parkietu musi być jakiś fachowiec. Nie ryzykowałbym ściągania go samodzielnie.
Ściągnięcie parkietu nie jest takim prostym procesem. Może lepiej zaiwestować w specjlistów?
[url=https://mikea.eu/]producent drzwi zewnętrznych[/url]