Witam
Jestem na etapie doboru kleju do dębowych desek podłogowych, deski szerokości 14cm, grubość 22mm, długośći w przedziale od 40-90cm (mix), łączone na pióro-wpust.
Deski mają być klejone do wylewki betonowej.
Jaki klej i grunt użyć (w rozsądnej cenie) do tego typu podłogi??
Z góry dziękuję za odpowiedź.
ODPOWIEDŹ:
Ja zawsze przyklejam takie deski klejem SIKA T-54, lub nieco tańszym, ale mniej elastycznym SIKA T-45. Można również użyć MUREXIN X-BOND K-88 lub nieco mniej elastyczny K-511. Deski tak szerokie to duże naprężenia i najczęściej dochodzi do zerwania spoiny na granicy z podkładem cementowym. Czym bardziej elastyczny klej tym lepiej. Ponadto spoiny SIKA T-54 i X-BOND KS K-88 nie starzeją się. Niewielka różnica cenowa daje ponad 100% gwarancji. Ponadto do kleju SIKA T-54 nie trzeba stosować gruntu, a to jest również oszczędność.
Pozdrawiam
Czesław Bortnowski
Jaki klej do dębowych desek podłogowych??
Regulamin forum
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
Re: Jaki klej do dębowych desek podłogowych??
Dziękuję bardzo. Mam jeszcze jedno pytanie - co Pan sądzi o kleju WAKOL PU225, ponieważ mogę mieć taki klej w dobrej cenie??
ODPOWIEDŹ:
Ten klej nie wystepuje w dobrej cenie. Proszę sprawdzić czy nie jest przeterminowany. Innych uwag nie mam, jest to dobra chemia.
Pozdrawiam
Czesław Bortnowski
ODPOWIEDŹ:
Ten klej nie wystepuje w dobrej cenie. Proszę sprawdzić czy nie jest przeterminowany. Innych uwag nie mam, jest to dobra chemia.
Pozdrawiam
Czesław Bortnowski
priligy game
in 1986 because of associated adverse health effects in humans, is still widely used in parts of Asia <a href=https://enhanceyourlife.mom/>medicamento priligy estudios clinicos</a> Stratified results are presented in Figure 3 and Table X in the online only Data Supplement
[url=https://enhanceyourlife.mom/]buy priligy tablets[/url]