Lakier do parkietu dla alergika
Regulamin forum
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
Lakier do parkietu dla alergika
Proszę o poradę -jaki lakier do parkietu w pokoju dla alergika.Poliuretanowy czy akrylowy albo mieszany z tych skladników.Nie ma znaczenia podatnosc na zarysowania.Majster sugeruje firmę Bona a ja szukalam firmy Tikkurila.Parkiet jest debowy ok 30 lat juz ma
Re: Lakier do parkietu dla alergika
Majster bardzo dobrze poleca.Ja tez polecam firmę bona
A nie smierdzi po pomalowaniu?
Zdecydowanie BONA jest lepsza. Ta firma wykonuje swoje wyroby tylko dla branży Parkieciarskiej. Tikurilla jest w branży parkieciarskiej prawie nie banan, a jej program ilości lakierów wręcz mikry. Proszę zastosować lakier Bona Mega. Ma on całkowicie niealergizujące działanie.
-
medic
Ten temat jest po prostu bezkonkurencyjny , jest dla mnie interesujące .
bona mega jest tak samo antyalergiczna jak 90% lakierów wodnych na rynku ale jako nieliczna jest wyjątkowo słaba co wskazuje test tabera w karcie technicznej oraz jak na tak niska jakośc drogi. Nie polecam ! a piersze pytanie do zadającego post powinno brzmieć co to za pomieszczenie co bedzie Pan lakierował
Pozdrawiam
Pozdrawiam