witam wszystkich, parkiet merbau w moim przypadku będzie klejony na płycie OSB - mój parkieciarz zamierza użyć kleju MAXIMUS PU 501 - CZY JEST TO OPTYMALNY WYBÓR ? jakiego produktu można użyć alternatywnie ?
proszę o Państwa wskazówki ; doświadczenia z pracy z tym klejem , dziękuję z góry , pozodrawiam, m
czym kleić parkiet egzotyczny (merbau) na płytę OSB
Regulamin forum
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
Re: czym kleić parkiet egzotyczny (merbau) na płytę OSB
maximus dwuskladnik ok 220zl za 10kg alternatywa sika t54 ok 330zl za 13kg
niewiele jeszcze wiem ale wydaje mi sie ze na plyte bardziej wydajny i lepszy moze okazac sie klej siki a ponadto jest elastyczniejszy od maximusa i wytlumi podloge
niewiele jeszcze wiem ale wydaje mi sie ze na plyte bardziej wydajny i lepszy moze okazac sie klej siki a ponadto jest elastyczniejszy od maximusa i wytlumi podloge
Re: czym kleić parkiet egzotyczny (merbau) na płytę OSB
Jest to dobry wybór. Alternatywne produkty to tylko zastosowanie innej bardziej elastycznej spoiny. Ja stosuję w takich wypadkach klej SIKA T 45 – półplastyczną niestarzejącą się spoinę klejową Gwarantuję dobrą jakość i to, co ten klej posiada to znaczą redukcję akustyki płyty, czyli cała posadzka będzie cichsza.mecio pisze:witam wszystkich, parkiet merbau w moim przypadku będzie klejony na płycie OSB - mój parkieciarz zamierza użyć kleju MAXIMUS PU 501 - CZY JEST TO OPTYMALNY WYBÓR ? jakiego produktu można użyć alternatywnie ?
proszę o Państwa wskazówki ; doświadczenia z pracy z tym klejem , dziękuję z góry , pozodrawiam, m