Co sądzicie o tej maszynie?Jestem początkującym parkieciarzem i zależy mi na radach doświadczonych kolegów.Przymierzam się do zakupu takiej.
Dziękuję
Lagler Trio
Regulamin forum
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
W dziale tym proszę nie dodawać wątków, które nie dotyczą tematu działu. Aby przyłączyć się do dyskusji należy zarejestrować konto i/lub się zalogować
Re: Lagler Trio
Wydane niepotrzebnie pieniądze. O ile cenię sobie markę Lagier bardzo wysoko, to akurat ta maszyna może być zastąpiona przez szereg innych multidiskowych maszyn talerzowych bardziej wydajnych i dokładniejszych. Poza tym jest to jak wszystko w Laglerze bardzo drogie i nie jestem przeciwnikiem drożyzny Laglera tylko przeciwnikiem drożyzny tego konkretnego modelu. Miałem takie dwie maszyny i cieszę się, że udał mi się je sprzedać. Są najzwyczajniej w świecie niepotrzebne. Polecam Tarczę wielodyskową Danser lub Bona i do tego dobrą maszynę talerzową np. Bona.Maciej pisze:Co sądzicie o tej maszynie?Jestem początkującym parkieciarzem i zależy mi na radach doświadczonych kolegów.Przymierzam się do zakupu takiej.
Dziękuję
Pozdrawiam
Czesław Bortnowski
Akurat pracuje z 5 lat na trio i jedyne co powiem to ze podloga zyskuje nowe oblicze , do tego eliminujesz wszelkie bicia na podlodze po prostu lustro. Jezeli chcesz jakosc to polecam.
Witam,
gdzie czytałem że tą maszyną można odnowić gotowe podłogi z bambusa co przy tradycyjnych maszynach jest podobno problematyczne. Pisze podobno bo tylko czytałem na ten temat.
o tu jest coś http://tv.podlogi-kopp.pl/34-Renowacja+ ... wych..html
nie jestem zbyt doświadczonym parkieciarzem, raczej monterem gotowych desek ale wydaje mi się że to jest maszyna właśnie dla początkujących parkieciarzy, może ktoś mnie poprawi.
pzdr
gdzie czytałem że tą maszyną można odnowić gotowe podłogi z bambusa co przy tradycyjnych maszynach jest podobno problematyczne. Pisze podobno bo tylko czytałem na ten temat.
o tu jest coś http://tv.podlogi-kopp.pl/34-Renowacja+ ... wych..html
nie jestem zbyt doświadczonym parkieciarzem, raczej monterem gotowych desek ale wydaje mi się że to jest maszyna właśnie dla początkujących parkieciarzy, może ktoś mnie poprawi.
pzdr
Stary wątek, ale ciągle istotny. Pozwólcie że odgrzeję
Co prawda nigdy nie brałem pod uwagę Trio, ale za to teraz zastanawiam się nad Bona flexisand 1.9 i do tego talerz PowerDrive lub Multidysk. Różnica w cenie bardzo duża.
PowerDrive: użycie go do matowienia między lakierami, czy może nawet do szlifowania ostatecznego pod lakier, olej, bejce może okazać się nie skuteczne i narobić problemów ze względu na swoją agresywność. Może za to w niektórych wypadkach zastąpić maszynę taśmową, przynajmniej tak wnioskuję z różnych filmów na YT.
Multidysk: Nadaje się do matowienia lakieru między warstwami i przypuszczam że nadaje się też do szlifu ostatecznego pod lakier, olej lub bejce.
Czy ma ktoś z was doświadczenie z tymi talerzami i może mnie wyprowadzić z błędu i udzielić informacji jak w pracy te talerze się spisują.
Pozdrawiam.
Co prawda nigdy nie brałem pod uwagę Trio, ale za to teraz zastanawiam się nad Bona flexisand 1.9 i do tego talerz PowerDrive lub Multidysk. Różnica w cenie bardzo duża.
PowerDrive: użycie go do matowienia między lakierami, czy może nawet do szlifowania ostatecznego pod lakier, olej, bejce może okazać się nie skuteczne i narobić problemów ze względu na swoją agresywność. Może za to w niektórych wypadkach zastąpić maszynę taśmową, przynajmniej tak wnioskuję z różnych filmów na YT.
Multidysk: Nadaje się do matowienia lakieru między warstwami i przypuszczam że nadaje się też do szlifu ostatecznego pod lakier, olej lub bejce.
Czy ma ktoś z was doświadczenie z tymi talerzami i może mnie wyprowadzić z błędu i udzielić informacji jak w pracy te talerze się spisują.
Pozdrawiam.